Written by

Aplikacija Vine dobija nasljednika, ali kada?

moj android| Views: 128

vine

Izgleda kao da su eoni prošli otkako je Twitter odlučio da ugasi Vine, koji je korisnicima dozovljavao da kreiraju video-snimke od šest sekundi, čije se reprodukcija zatim iznova ponavljala. Sada se možda ukazalo svjetlo na kraju tunela, jer je Dom Hofmann, koosnivač ovog servisa najavio nešto što će biti nasljednik nekada popularne aplikacije.

Hoffman je naveo da će mu tu biti projekat sa strane, jer mu je trenutno veći prioritet jednako ambiciozan projekat Interspace.

https://twitter.com/dhof/status/936298690842636292

Ipak, on nije naveo da li će projekat biti identičan kao Vine ili da će samo koristiti osnovu na kojoj je aplikacija kreirana. U svakom slučaju, neće biti tako lako napraviti nasljednika nečeg tako masovnog kao što je to bio Vine.

Teško je raspravljati o odluci Twittera da kupi Vine, s obzirom na to kako je Vine imao 200 miliona mjesečnih korisnika u jednom trenutku. Međutim, čak i sa impresivnim brojem korisnika, Tvitter ga nije pretvorio u nešto profitabilno, što je vjerovatno i razlog zbog čega je Twitter ugasio Vine i pretvorio ga u trenutnu aplikaciju Vine Camera.

Što se tiče Hofmanna, on je napustio svoj položaj u kompaniji Vine u 2014. godini i od tada je kreirao aplikaciju pod nazivom Peach, koja nije dobila puno pažnje. Ipak, zbog njegovih drugih obaveza, vjerovatno ćemo morati da pričekamo neko vrijeme da vidimo šta nam sada tačno sprema.