Written by

Aplikacije koje će vam olakšati svakodnevnicu

moj android| Views: 77

aplikacije

U virtuelnim prodavnicama se trenutno može preuzeti hiljade i hiljade raznih aplikacija i nije ni malo jednostavno odrediti koje od njih nam mogu biti korisne, a koje će nam samo bespotrebno zauzeti memoriju telefona.

Ako uđete u Apple Store ili Google Play primjetićete da ne postoji segment života za koji nema bar jedna aplikacija, a da vas preveliki izbor ne bi zbunio, mi smo za vas odabrali šest osnovnih i veoma korisnih aplikacija koje će vam olakšati život. Pomoći će vam u organizaciji, a planiranje obaveza biće jednostavnije i zabavnije.

Sleepbot

Ako niste dobro spavali, velika je vjerovatnoća da ćete cijeli dan biti neraspoloženi. Sleepbot aplikacija prati kvalitet vašeg sna, pokrete i glasove koje provodite tokom noći, a probudiće vas onda kad vam je san najslabiji u 30 minuta od tačnog vremena kada ste namjestili alarm tako da ćete ujutro ustati svježi i odmorni. Isto tako, aplikacija će vam reći koliko ste tačno spavali i savjetovati vam da popijete kafu, čaj ili pojedete nešto slatko ako je potrebno.

My Tracks

Ova aplikacija je savršena za one koji puno vremena provode u automobilu. Namijenjena je telefonima koji rade na Android operativni sisitem i pokazuje podatke poput pređene kilometraže, vremena, prosječne brzine kojom ste išli. Ova aplikacija je kao prenosivi GPS uređaj ali za razliku od onih koje montiramo u automobilu, potpuno je besplatna i lako se koristi.

Yahoo Weather

Posljednijh nekoliko godina teško je funkcionisati ukoliko niste upućeni kakvo će tačno biti vrijeme jer su se klimatski uslovi u potpunosti poremetili. Jedna od sigurno najboljih aplikacija za prognozu vremena sigurno je Yahoo Weather koja će vam dati preciznu prognozu bez obzira u kom dijelu svijeta se nalazite. Stanovnici New Yorka imaju i jednu pogodnost, njih aplikacija savjetuje i kako da se obuku u skladu sa vremenskim (ne)prilikama.

plej

My honey days

Ovo je aplikacija namijenjena damama i praćenju njihovog menstrualnog ciklusa. Pomoću nje ćete veoma lako odrediti kad ovulirate, koji su vam plodni i neplodni dani, što je od posebne važnosti za sve one dame koje žele ostati u drugom stanju. Ako ste jedna od onih zaboravnih žena koja nikad tačno ne zna kad treba dobiti menstruaciju onda je ovo aplikacija kao stvorena za vas.

ZipList

Ako svaki dan muku mučite oko smišljanja ručka za vašu porodicu onda treba da instalirate ovu aplikaciju koja će vam olakšati život. Putem ove aplikacije imate pristup datoteci u kojoj se nalazi više od 300.000 recepata sa najpopularnijih svjetskih kulinarskih sajtova. Sjajna je opcija da ukoliko odaberete recept koji želite isprobati aplikacija vam dodaje potrebne sastojke na vašu šoping listu, koju možete slati mejlom drugim ukućanima. Štedi vrijeme i uveliko olakšava organizaciju oko pripreme ručka. Svakoj zaposlenoj ženi će biti zaista korisna.

Open Table

Ovo je sjajna aplikacija za Android telefone onima koji imaju bogat društveni život. Pomoći će vam da pronađete najbolje restorane, kafiće i klubove u vašoj blizini, a sadrži i dodatak gdje možete pogledati meni odabranog restorana ili čak rezervisati sto. U sklopu aplikacije možete pročitati i recenzije za hranu, atmosferu i uslugu restorana u koji želite da idete što će olakšati vaš izbor.

Aplikacije će vam olakšati život, ako ništa, učiniće ga zabavnijim za organizaciju i zato im obavezno pružite šansu.