Written by

Aplikacije koje će vam pomoći da upravljate lozinkama

m:apps, preporučujemo| Views: 375

Ako veliki dio svog privatnog ili poslovnog vremena provodite za računarom onda smo sigurni da morate pamtiti veliki broj lozinki, što za društvene mreže što za mejlove i neke druge naloge koje koristite. 

Da ne biste pamtili sve te silne lozinke toplo vam preporučujemo da skinete sebi aplikaciju koja će sve pamtiti za vas.

Dashlane

Ovo je veoma intuitivna i jednostavna aplikacija koju podržavaju operativni sistemi Windows, Mac, iOS i Android.  Sadrži dva faktora autentifikacije kao i sposobnost  promjene lozinki koje obuhvataju više naloge kroz samo nekoliko klikova. Činjenica je da se memorijski otisak ove aplikacije smanjuje sa svakim ažuriranjem i to je velika prednost.

Ovaj softver vam omogućava da svoje lozinke čuvate lokalno unutar šifrovanog trezora ili da ih automatski sinhronizujete kako vam je lakše. 

1Password

Veoma popularna aplikacija koja se koristi za rukovanje lozinkama. Sadrži generator za veoma snažne lozinke, kao i skladište u kome čuvate korisnička imena i lozinke. Pored toga sadrži i digitaln novčanik  koji vam omogućava da čuvate sve podatke vezane za svoje naloge kao i informacije sa kreditnih kartica.  Programeri koji su napravili ovu aplikaciju su toliko sigurni u njenu sigurnost da su ponudili nagradu od 100 000 dolara za onoga ko uspije da je uhakuje. 

Sticky password

Aplikacija koju su napravili tvorac AVG antivirus programa. Postoje dvije verzije ove aplikacije, jedna je potpuno besplatna, a postoji i premium varijanta sa nekim dodatnim funkcijama. Iz iskustva korisnika može se zaključiti da je i ova osnovna verzija sasvim dovoljna za svačije potrebe. Podržava veliki broj pretraživača, kao i desktop verzija.