Written by

Aplikacije koje čuvaju vaše podatke

m:apps, preporučujemo| Views: 406

Većina nas je vjerovatno na teži način naučila koliko je bekapovanje važno ako radite sa računarima, jer svima nam se bar jednom desilo da izgubimo važne podatke zbog nestanka struje ili pada sistema. Bekapovanje je jednako važno i kad su u pitanju mobilni telefoni, a sreća je što vam u čuvanju podataka mogu pomoći aplikacije.

SMS Backup

Da biste sačuvali bitne SMS poruke sve što treba da uradite jeste da skinete ovu aplikaciju koja automatski sinhronizuje SMS poruke na odabrani Gmail nalog i stvara posebni folder unutar vašeg poštanskog sandučeta. Pomoću ove aplikacije možete čuvati vaše SMS, MMS poruke kao i istoriju poziva.

Titanium backup

Ovo je alikacija koja vam može sačuvati gotovo sve od aplikacija, poruka, podešavanja sistema, widget-a, pozadina i još mnogo toga. Funkcioniše na većini hardvera, svim verzijama Androida te prilagođenim ROM-ovima. Ako volite da eksperimentišete, ovo je aplikacija koju morate instalirati.

Helium

Ovo je jedna od rijetkih aplikacija ovog tipa koja pored sjajnih funkcionalnosti ima i odličan dizajn.  Iako nema root privilegije, možete je koristiti za bekapovanje ne samo vaših aplikacija već i poruka, wi-fi lozinke kao i ostalih podataka. Ono što nećete sačuvati pomoću ove aplikacije su fotografije, muzika i video-i.