Vitastiq

Written by

Aplikacija Vitastiq otkriva šta nedostaje vašem organizmu

moj android| Views: 182

Aplikacije Vitastiq

Svi smo svjesni da je zdravlje jedan od prioriteta koji vrlo često zbog brzine života zanemarujemo. Pri tome nismo svjesni šta našem organizmu u određenim periodima nedostaje. Prvi u svijetu, bar kako to sami tvrde, koji su tehnološki i savremeno razmišljali o ovoj problematici su komšije Hrvati, koji su osmislili aplikaciju Vitastiq koja omogućuje uvid u stanje organizma pomoću pametnog telefona.

Vitastiq

U pitanju je aplikacija koja mjeri vitamine i minerale u organizmu koristeći metodu elektro- akupunkture dr Rajnharda Vola, koja je neinvanzivna i bezbolna, te kojom se mjerenjem električnog otpora akupunkturnih tačaka individualno određuje status vitamina i minerala u tijelu. Mjerenje se vrši laganim pritiskom elektrode uređaja na lako dostupne određene tačke lica i tijela, postupkom sličnim onome kakav se već koristi u bolnicama.

Na taj način korisnici će preventivno da reaguju na svaki nedostatak potrebnih supstanci i raditi na očuvanju zdravlja. Indiegogo je na svojoj stranici pokrenuo kampanju za finansiranje projekta za Android verziju.. Kao najveća nagrada zainteresovanim ulagačima ponuđeno je sedmodnevno putovanje u Dubrovnik i druženje sa timom koji stoji iza proizvoda, kao i neograničena količina vitamina D- koji proizvodi dubrovačko sunce.