Written by

Aplikacije za planiranje putovanja 2. dio

moj android| Views: 76

apl

U nastavku vam donosimo 2. dio preporuka aplikacija za planiranje putovanja, koja će odlično doći onima koji kreću na proljetna ili ljetnja putovanja. Ove aplikacije će se pobrinuti da se lakše pripremite za put, provjerite gdje možete kupiti najpovoljniju kartu i pronađete odgovarajući smještaj. Danas vam predstavljamo novi set aplikacija kreiranih da se odmorite, dobro provedete i lakše snađete u nepoznatim sredinama.

Skypicker

Skypicker za vas bira najpovoljnije i najjeftinije avionske karte u Evropi, a sve što je potrebno je u pretraživač ukucati aviokompaniju, među kojima su i niskobudžetne. Zahvaljujući interaktivnoj karti možete jednostavno izabrati mjesto, datum dolaska i odlaska u određeni grad ili državu, a aplikacija će korisnicima ponuditi najbolje cijene dostupnih letova. Aplikacija Skypicker dostupna je za Android i iOS.

Trivago

Ova aplikacija će vam pomoći u pronalasku idealnog smještaja u destinaciji koju ste izabrali. Možete upisati ime grada, odabrati datume i veličinu sobe, a zatim pokrenuti pretraživanje. Aplikacija će prikazati dostupne hotele i njihove cijene, sa brojnim korisnim informacijma poput lokacije, udaljenosti od plaže, dostpunosti Wi-Fi-ja, klime ili bazena. I aplikacija Trivago dostupna je za Android i iOS.

Ne zaboravite da je prilikom putovanja uvijek dobro na mobilnom uređaju imati instaliran Google Translate i Foursquare, koji su pored Android i iOS, dostupni i na Windows uređajima.

Google Translate će vam pomoći kod sporazumijevanja na više od 80 jezika, a ono što je sjajno da može raditi čak i offline. Ukoliko je potrebno, aplikacija može fotografirati tekst koji želite prevesti.

Foursquare će vam biti od koristi ukoliko ste u potrazi za spomenicima, muzejima i parkovima, a biće vam od pomoći i prilikom pronalaska najboljeg restorana, kafića ili prodavnice.