Written by

Aplikacije za putovanje po mjeri svakog putoholičara

prijateljstva| Views: 105

robert-dacesin

Do prije desetak godina, putovanja smo organizovali listajući turističke prospekte i brošure agencija, te čitajući tada veoma rijetke putopise na internetu. Međutim, razvoj tehnologije je u kratkom vremenu promijenio čitav koncept putovanja i pružio nam mogućnost da lakše nego ikada ranije, dođemo do željenih informacija kada su putovanja u pitanju.

Kako bih vam olakšao pripremu za samo putovanje i pomogao vam da se organizujete brže nego ikada prije, donosim vam listu od 6 aplikacija za putovanje koje svaki putoholičar treba da ima u svom telefonu.

aplikacije-za-putovanje

Citymapper

Jednostavan, lagan za koristiti i vrlo zanimljivog interfejsa, Citymapper nudi najdetaljniji planer putovanja koji ćete trenutno pronaći na tržištu! Koristeći Citymapper bićete u prilici da dobijete na jednom mjestu sve informacije vezane za polazak, check-in, eventualne promjene plana letova, mrežu Uber automobila, prikaz biciklističkih staza nekog grada i još mnogo mnogo toga. Trenutno je Citymapper dostupan u oko 40 većih gradova širom svijeta.

Citymapper možete preuzeti besplatno na iOS i Android platformama. Za ostale informacije, posjetite citymapper.com

Duolingo

Iako nije konkretno aplikacija za putovanja, Duolingo sa svojih 100+ miliona korisnika širom planete zemlje, predstavlja najbolji app za sve one koji žele da svoje putovanje učine još zanimljivijim učeći jezik mjesta u koje putuju. Pored toga što je besplatna, aplikacije za putovanje poput ove, daju vam mogućnost učenja jezika na jedan sasvim nov i zabavan način. Nalik na kompjutersku igricu, ova aplikacija vas vodi kroz razne nivoe koje morate preskočiti prije nego što nastavite dalje. Skupljajte poene, otključavajte levele i naučite jezik na jedan skroz zabavan način.

Duolingo možete preuzeti besplatno na iOS i Android platformama. Za ostale informacije, posjetite www.duolingo.com

XE currency

Koliko puta ste se samo našli u situaciji da računate kurs valute neke zemlje i pokušavate skontati da li je to što gledate povoljno ili ne? XE currency je aplikacija stvorena sa ciljem da vam olakša sve muke i razmišljanja kada je riječ o konvertovanju valuta. Sa više od 25 miliona skidanja sa Play stora, kao i mnogo biznis elemenata unutar same aplikacije, poput istorijskih kretanja valuta i cijena plemenitih metala na tržištu, XE curreny sjajan je alat kako za putnike, tako i za biznis ljude. Ono što oduševljava kod ove aplikacije za putovanje je činjenica da radi i u offline modu.

XE currency možete preuzeti besplatno na iOS i Android platformama. Za ostale informacije, posjetite www.xe.com

Tripit

Nalik na džepnog savjetnika za putovanja, Tripit preuzima sa vašeg e-mail-a sve informacije u vezi sa letovima, hotelima, rent a car-om, bukiranjima koja ste napravili i smješta ih sve u jedan jedinstveni plan puta. Sve što treba da uradite je da proslijedite svoje mejlove na Tripit i on će se pobrinuti za ostalo.

Tripit  možete preuzeti besplatno na iOS i Android platformama. Za ostale informacije, posjetite www.tripit.com

App in the air

App in the air spada među one aplikacije za putovanje koje jednostavno morate imati ukoliko se često vozite avionom. Ono što ovaj app radi je da pruža kompletan prikaz letova širom svijeta i u svakom trenutku imate informaciju o statusu određenog leta koji vas zanima. Čak i ako nemate internet konekciju, App in the air pomaže vam da organizujete svoj let u četiri jednostavne faze; check in, ukrcavanje, polijetanje i slijetanje.

App in the air možete preuzeti besplatno na iOS i Android platformama. Za ostale informacije, posjetite www.appintheair.mobi

Wolfram Sun Exposure

Mama vam je sigurno pričala kako sunce danas nije tako zdravo kao što je nekada bilo. Nažalost, to je tačno, ali postoji mnogo načina kako da se zaštitite od njega. Na tržištu postoje razne aplikacije za putovanje kreirane sa ciljem da vas upozore na prekovremeno izlaganje suncu, ali niti jedna nije detaljna kao Wolfram Sun Exposure. Ukoliko se nekada nađete u tropskim krajevima i ne želite da izgorite, sve što treba da uraditi je da unesete vaš tip kože i još nekoliko dodatnih informacija (krema za sunčanje koju koristite, lokacija…) i dobićete informaciju koliko vremena smijete da provedete na suncu bez da izgorite.

Wolfrum Sun Exposure možete preuzeti besplatno na iOS i Android platformama.

 

Robertov blog o putovanjima možete pratite na adresi riopricesaputovanja.com