App Store Apple

Written by

App Store ostavrio nevjerovatne prihode

mobilni svijet, u žiži| Views: 52

Bez obzira na ekonomske posljedice s kojima se svijet suočava usljed pandemije virusa korona, april je za kompaniju Apple bio izuzetno uspješan.

Naime, ova kompanija je tokom aprila zabilježila snažan rast prihoda App Store-a i to u ukupnom iznosu od 1,7 milijardi dolara. Ovo je zapravo najbolji rezultat koji je App Store postigao još od septembra 2017. godine, a podaci su zasnovani na preliminarnim informacijama analitičke kompanije Sensor Tower.

Ove brojke potvrđuju i da je tzv. ekonomska aktivnost aplikacija i više nego dobra bez obzira na pandemiju kovid-19, kao i da je to jedan od benefita politike socijalne distance.

Ukupan broj preuzimanja aplikacija je, takođe, porastao za 40% u odnosu na isti period prošle godine. Za Apple je ovo svojevrsna prekretnica, jer već četvrti mjesec zaredom raste broj preuzimanja. Osim toga, analitičari procjenjuju da će drugi kvartal 2020. godine kompaniji donijeti 18% godišnjeg rasta prihoda.

Prvih deset zemalja App Store-a, na čelu sa SAD, Japanom i Velikom Britanijom, čine gotovo 90% svih kupovina u aplikacijama.

App Store je dostupan i u BiH

Apple je nedavno dodao i BiH u svoj zvanični App Store. To znači da od sada u svojim Apple uređajima možete da registrujete i BiH, te bez prepreka koristite sve najpopularnije Apple usluge.  Ali, prije toga potrebno je uraditi nekoliko koraka.

Koje? Saznajte ovdje!

Foto: I AM NIKOM / Shutterstock.com