Written by

Apple bi mogao lansirati vlastiti uređaj za praćenje stvari

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 300

Vjerujemo da više i ne pamtite koliko puta se dogodilo da izgubite ključeve ili prosto zaboravite gdje se ostavili određeni predmet. Apple, prema najavama, svojim korisnicima priprema rješenje i za ovaj problem.

Ova kompanija radi na sopstvenoj verziji popularnog Tile-a, koji će koristiti iPhone u praćenju ličnih stvari. Novi gadget, koji Apple planira predstaviti ove jeseni, biće povezan sa vašim iCloud računom i imaće pristup podacima o lokaciji. Takođe, na vaš telefon ćete stizati obavještenja ukoliko se udaljite od predmeta koji je na praćenju.

Ostale karakteristike zvuče mnogo naprednije od onoga što dobijate uz Tile. Apple-ovi “pratioci” će čuvati vaše kontakt informacije, a ako postavite oznaku “izgubljeni režim”, svako ko pronađe zalutali predmet može koristiti iPhone kako bi došao do vas. Kako navode brojni izvori, Apple želi iskoristiti ogromnu količinu aktivnih uređaja kompanije kako bi stvorio što bolju mrežu i korisnicima omogućio da lakše pronađu izgubljene predmete koristeći ovaj novi hardverski proizvod. Ukoliko kompanija pokrene proizvodnju uređaja, to bi moglo značiti loše vijesti za Tile, jedan od trenutno najpopularnijih Bluetooth “pratioca”.

Osim toga, Apple planira razviti novu aplikaciju koja kombinuje dosadašnje opcije Pronađi moje prijatelje i Pronađi moj iPhone.

Ovakvi uređaji zaista su spas od bespotrebne glavobolje i nerviranja zbog gubitka određenih predmeta. Svakako se radujemo inovacijama koje nam konstantno dolaze od Apple-a.