Written by

Apple će na novim iPhone modelima koristiti laserske 3D kamere

iza ugla, mobilni svijet| Views: 122

Naredni iPhone imaće još bolje fotografske mogućnosti, a Apple ne planira samo da doda treću kamere na buduće modele, već razvija 3D sistem za kameru.

Napredni sistem trebao bi koristi laserski skener, uz pomoć koji će prikupljati dubinske informacije, na mnogo većim daljinama nego što je to slučaj sa aktuelnim modelima iPhone-a.

Proširena realnost bi prema kompanijskim planovima trebala biti okosnnica novog sistema. AR bi tako pomogala kod kalibrisanja, ali i kod fotografisanja u portret modu. Poređanja radi, iPhone modeli koji su trenutno dostupni na tržištu moraju da se oslanjaju na softver koji detektuje objekta s prednje strane.

Prema izvorima bliskim divu iz Kupertina, Apple je u pregovorima sa kompanijom Sony u vezi sa testiranjem ovih senzoru. Ako se insajderske informacije pokažu tačnima laserske kamere bi mogle biti predstavljene najranije na modelima čija premijera je planirana za 2020. godine.  Osim ovih novina, naredna generacija iPhone-a će uz iOS 13 softver donijeti i poboljšani Face ID senzor, kao i prelazak na USB-C portove.