iPhone 11_blog_mtel

Written by

Apple će se fokusirati na proizvodnju osnovnog modela iPhone 11

mobilni svijet, u žiži| Views: 190

Oslanjajući se na uspjeh prošlogodišnje serije iPhone XR, novu generaciju sa oznakom 11 korisnici su vrlo rado prihvatili. Tome svjedoče i podaci o prodaji, ali se jedan uređaj ipak izdvojio.

Brojke kažu da je osnovni model iPhone 11 prešao brojku od 12 miliona prodatih jedinica. Ova cifra je zaista impresivna, pa se Apple zato sprema za povećanje proizvodnje i to za 1,6 miliona uređaja. S druge strane, napredniji modeli ne prate ovakav “bum”, ali su proizvođači zadovoljni kretanjima na tržištu.

Prema procjeni, očekuje se da će iPhone 11 i 11 Pro dostići brojku od 70 miliona prije kraja godine, a definitivno će najveći kolač pripasti pristupačnijem modelu. Iako je nova vodeća serija osvojila srca miliona korisnika širom svijeta, sve više se govori i o lansiranju iPhone-a SE2.

Dođe li do ovog poteza kompanije Apple, očekuje se novi prodajni bum, ali ćemo sve to znati početkom naredne godine. Upravo tada, kako smo ranije pisali, očekuje se objava zvaničnih informacija o novoj SE verzija popularnog iPhone-a.