Apple danas predstavlja novi Iphone

Događaj koji nosi slogan California Streaming biće još jedan virtuelni događaj emitovan iz Apple Parka.

Kompanija obično najavljuje novi iPhone na događaju, a očekuje se da će se i sad predstaviti novi iPhone 13. Nova serija mobitela očito će doći u istim veličinama kao i iPhone 12, ali glavna karakteristika za neke modele mogla bi biti ekrani velike brzine osvježavanja, napokon isporučujući tehnologiju koja je dostupna na mnogim Android telefonima. Očekuje se da će novi telefoni imati manje usjeke na ekranu i poboljšane kamere.

Ako Apple na događaju otkrije sljedeći iPhone, prema očekivanjima, čini se da će kompanija takođe podijeliti datum izlaska iOS -a 15. Već znamo da jedna od njegovih najvećih karakteristika, SharePlay, neće biti uključena u početno izdanje softvera.

U kompaniji rade na nekoliko drugih projekata koji bi mogli biti objelodanjeni tokom događaja. Šuška se da će sljedeći Apple Watch, navodno nazvan Apple Watch Series 7, imati novi dizajn s ravnijim rubovima i većim ekranima od 41 mm i 45 mm, što je izbočina od 1 mm u odnosu na seriju 6.

Nadolazeći proizvodi kao što su AirPod modeli mogli bi imati novi dizajn koji preuzima ime iz AirPods Pro. Spominje se i novi 14-inčni i 16-inčni MacBook Pro, opremljeni čipovima prilagođenim za kompaniju i dijelom za SD karticu.