Apple aplikacije

Written by

Apple lista aplikacija za boravak u kući

m:apps, preporučujemo| Views: 207

Dane u kući neki provode radno jer su svoju kancelariju izmjestili u dnevni boravak, dok drugi prosto imaju neočekivano mnogo slobodnog vremena. Ovog puta za vlasnike Apple uređaja donosimo nekoliko zanimljivih savjeta kako da iskoriste ovo vrijeme.

Naravno, riječ je o aplikacijama i to svih vrsta – od onih za produktivnost, vježbanje, ali i za komunikaciju s porodicom i prijateljima. I iz Apple su odlučili svojim korisnicima na neki način prekratiti vrijeme koje provode u kući, a sve zbog širenja virusa korona.

Ukoliko ove dane provodite u učenju, tu su neke od najpopularnijih platformi poput Google Classroom-a, Epic! i Quizlet. Sve aplikacije sa ove liste možete pronaći na ovom linku.

Socijalna distanca sada je neophodna, ali su tu aplikacije za video-razgovore. Za komunikaciju sa najbližima i prijateljima, američki proizvođač predlaže aplikacije poput House Party-ja, Snapchat-a, Marco Polo-a i naravno – Facetime-a.

Microsoft Teams, Cisco Webex Meetings i Slack idealni su ukoliko ste svoj radni prostor premjestili kući na neko vrijeme, a svi Apple prijedlozi za rad od kuće se nalaze ovdje.

Kada završite sve poslovne obaveze, vrijeme je za vježbu jer u formi moramo ostati. Zato su tu aplikacije poput Wakeout!, Nike Training Club i Zova. Ako više volite meditaciju, tu je Shine, Balance i Ten Percent Happier Meditation.

Izgovora više nema. Boravak u kući pruža mnoge mogućnosti, a vi budite odgovorni i isprobajte neku od preporučenih aplikacija.