Written by

Apple Maps će dobiti u potpunosti novi izgled

m:ovo m:ono| Views: 178

Dugo željeni redizajn aplikacije Apple Maps konačno stiže, a svečana premijera trebalo bi da se desi sljedeće sedmice. Prema izvještaju kompanija nova verzija će biti dostupna korisnicima iOS 12 i to samo na podrčju San Franciska, a tokom ove godine će se proširiti na cijelu Kaliforniju. Još uvijek nije poznato koliko vremena će biti neophodno da postane dostupna u cijelom svijetu.

Najkraći odgovor na pitanje šta će biti drugačije jeste „sve“ jer je Apple prethodnih par godina radio na unapređenju, skupljajući sopstvene informacije i ne oslanjajući se na informacije trećih strana. Za korisnike to znači da će imati puno detaljije podatke nego što je to do sada bio slučaj.

Promjena će biti evidentna i po samom izgledu aplikacije jer će ona sada oslikavati aktuelnu geografiju određenih područja. Ovo je zaista veliki poduhvat jer korisnici jednostavno nisu bili zadovoljni dosadašnjom aplikacijom koja je bila loša. Apple je uzeo u obzir sve komentare i potrudio se da ispravi greške.

Ono što je najvažnije jeste činjenica da je Apple u prvi plan stavio svoj najbolji resurs – iPhone. Pored toga što se redizajnirana aplikacija oslanja na sopstveno mapiranje i satelitske podatke oni podatke dopunjuju i onima koje su prikupili korisnici iPhone-a. Apple će sada anonimno prikupljati podatke svih onih koji koriste Apple Maps ne bi li ovaj servis učinili što efkasnijim i boljim.