Written by

Apple neće odustati od notch-a bar do 2020.

iza ugla, mobilni svijet| Views: 243

Jedan od trendova koji slijedi većina proizvođača je korištenje gotovo istog dizajna, ali u veoma kratkom vremenskom periodu, obično dvije do tri godine. Ipak, tako nešto nije moguće reći za Apple, jer se ovaj tehnološki gigant koristi identičnim ili vrlo sličnim dizajnom za nekoliko generacija. „The Notch“ ili popularnije rečeno „zub“ dokaz je istrajnosti kompanije Apple.

Nakon što ga je predstavio kao dio iPhone X ekrana u 2017. godini, Apple je odlučio nastaviti koristiti ovo rješenje u svim modelima sljedeće generacije – iPhone XR, XS i XS Max. Nema sumnje da američka kompanija diktira novu modu koju odmah slijedi većina proizvođača pametnih telefona. Međutim, bez obzira na činjenicu da danas postoje alternative alternativama, čini se da će Apple ostati vjeran svom rješenju.

Brojni izvori i medijski natpisi potvrđuju da će Apple isti sistem implementirati i na sljedećim modelima iPhone-a koji dolaze tokom ove godine. Sada je već sigurno da ćemo morati čekati najmanje do 2020. godine prije nego što iPhone vidimo sa, sada već veoma popularnom, rupom na ekranu.

Međutim, vjeruje se da Apple neće slijediti novi trend koji diktiraju konkurenti, već će donijeti nešto novo na tržište poput dugo očekivane kamere ispod ekrana. Ono što je definitivno jasno jeste da ova kompanija neće iznevjeriti očekivanja svojih korisnika, te da će nastaviti sa liderstvom u inovativnim rješenjima za pametne uređaje.