Apple logo

Written by

Apple odložio proizvodnju iPhone 12 telefona

iza ugla, mobilni svijet| Views: 62

Kompanija Apple navodno odgađa masovnu proizvodnju svoje nove serije iPhone 12 za otprilike mjesec dana. Kako navodi Wall Street Journal, pandemija virusa korona je uticala i na ovu kompaniju, te je primorala da svoje planove prilagodi novim okolnostima.

Nova iPhone serija, već po tradiciji, dolazi svake godine početkom septembra, a isporuka telefona na tržište počne i prije kraja tog mjeseca. Međutim, ova godina će navodno biti drugačija, ali bi nas Apple isto tako mogao iznenaditi sa čak četiri iPhone modela s OLED ekranima i veličinama od 5,4, 6,1 i 6,7 inča.

Proteklih godina ljetni mjeseci za kompaniju Apple bili su prilično radni, pa su i isporuke novih iPhone modela mogle ići planiranom dinamikom. Kako bi masovna proizvodnja ove godine mogla krenuti kasnije, nagađanja su da bi isporuka mogla isto tako kasniti.

Ali, ne bi ovo bio prvi put da Apple kasni sa isporukom. Podsjećamo da se slična situacija dogodila sa serijom iPhone X koja je najavljena zajedno sa iPhone-om 8 u septembru 2017. godine, ali je u prodavnice stigla tek u novembru. Nešto manje kašnjenje se dogodilo 2018. godine, kada su iPhone XR modeli u prodavnice stigli u oktobru.

Bez obzira na to bilo kašnjenja ili ne, sigurni smo da nam Apple sprema velika iznenađenja u novoj iPhone 12 seriji. Zato vjerujemo da će svi istinski zaljubljenici u Apple proizvode imati strpljenja kako bi nove modele vidjeli u punom sjaju.

Foto: Drozdin Vladimir / Shutterstock.com