apple-store-5th-ave_36906

Written by

Apple u četvrtom kvartalu prodao najviše smartfona

m:ovo m:ono| Views: 134

apple-store-5th-ave_36906

Kompanija Apple doživjela je ogroman uspjeh postavši proizvođač broj jedan mobilnih telefona. Među velikim konkurentima i ogromnim svjetskim tržištem, veoma je zahtjevno postati broj jedan. Međutim, izvrstan rad i vrhunski proizvodi doveli su kompaniju na ovo mjesto. 

U većini slučajeva prva dva mjesta su dijelili Samsung i Apple, ali je u posljednjem kvartalu 2016. godine Apple  zabilježio uspjeh prodavši 78.3 miliona telefona. Analize su dokazale da je Samsung prodao 77.5 miliona pametnih telefona. Tokom prethodnih godina, pomenuta preduzeća se smjenjuju na prvom mjestu, što nije iznenađujuće, imajući u vidu kako kvalitetno ove dvije kompanije rade. 

Takođe, prošle godine Apple je plasirao na tržište Apple 7, koji je svojim novim dizajnom i funkcijama oduševio mnoge. Međutim, iznenađenjima kraja nema, vjerni kupci ovog brenda željno isčekuju novi iPhone 8, koji je deseti, jubilarni model Apple uređaja. Priča se da će telefon imati nove odlike i funkcije koje će se znatno razlikovati od prethodnih modela.

Apple kompanija je poznata po proizvodnji čuvenih iPhone uređaja, kao i Mac kompjutera.