swatch smart watch

Written by

Apple Watch dobija konkurenciju: Stižu Swatch i Oppo pametni satovi

m:ovo m:ono| Views: 116

swatch smart watch

Švajcarski proizvođač satova Swatch, samo nekoliko dana nakon što je iPhone predstavio svoj Apple Watch, objavio je Swatch Touch, što je verzija pametnog sata ove slavne kompanije.

Nick Hayek, izvršni direktor, otkrio je da će Swatch satovi donijeti funkcije plaćanja prema NFC tržišnom standardu, a Swatch će sarađivati ​​sa kineskom organizacijom za kreditne kartice China Union Pay, kao i Schweizer Bank.

I tokom nedavno završenog MWC 2015 sajma u centru pažnje bili su nosivi uređaji, bez obzira na to što je bio predstavljen zaista veliki broj zanimljivih telefona i tableta. Nove informacije koje su procurile, ukazuju na to da i kompanija Oppo sada želi da se umiješa u ovaj segment tržišta, i to sa sopstvenim pametnim satom sa okruglim ekranom.

Kompanija navodno ima i rješenje za probleme sa radnim vijekom baterije, koja je najčešći problem kod ovih uređaja, a u pitanju je super-brzo punjenje.

vooc

Naime, VOOC stanica će za samo pet minuta punjenja bateriju Oppo pametnog sata napuniti sa dovoljno energije, kako bi sat radio tokom cijelog dana. Pomenuti VOOC je brend punjača iz gornje klase kompanije Oppo, ali glasine ne govore ništa o tome da li je riječ o potpunom punjenju prazne baterije i koliko se tačno radnog vijeka baterije dobija tokom tih pet minuta punjenja.

Trenutno, nije dostupno više informacija o Oppo pametnom satu, pa nije poznato čak ni da li se radi o Android Wear ili nekoj drugoj platformi.

Ipak, na fotografiji se može vidjeti da se radi o okruglom satu i sa ivicama bližim onome što nudi LG Watch Urbane.