Written by

Apple za septembar sprema novu verziju operativnog sistema – iOS 11

moj android| Views: 81

apple

Apple je objavio petu u nizu razvojnih beta verzija iOS-a 11, a s obzirom na to da se približava septembar iOS 11 počinje da dobija finalni izgled. U ovoj kompaniji vrijedno rade na sitnicama koje treba ispraviti za konačnu varijantu operativnog sistema.

iOS 11 donosi mnogo novih mogućnosti, uključujući File Manager, sistem Drag & Drop, interfejs koji omogućuje multitasking, prilagodljiv Control Center, kao i Dock za iPad, a nova beta5 verzija dopunjena je sa nekoliko sitnih podešavanja, izmjena dizajna i ispravki.

Među novostima su izmjene ikonica aplikacija Camera i Settings pri čemu su u Camera ikonici potpuno uklonjene vodoravne linije. Smanjene su ikonice za vremensku prognozu u aplikaciji Weather, a sistem koristi novu animaciju za 3D Touch pokrete na ikonicama za Control Center.

Control Center dobija upravljački interfejs za slušanje muzike, a kada ga pritisnete, možete pristupiti drugim opcijama. Između ostalog postoji i nova ikonica koja omogućuje da odaberete na kom uređaju će se puštati muzika.

Status bar Screen Recordings-a više nije plave, već crvene boje, a kada koristite Safari više se ne morate vraćati na vrh, nego samo pritisnuti trenutnu adresu i traka će se automatski prikazati. U novoj verziji Spotlight Search bar ostaje na ekranu dok gledate widget-e, a trenutno su i iCloud poruke uklonjene iz postavki Messages-a.

Novost su i nove animacije za multitasking i povlačenja prilikom pristupa multitaskingu na iPad-u. Kako biste potvrdili da li se radi o uređaju od povjerenja sa iOS 11 potrebno je koristiti Touch ID.