Written by

ASUS predstavio moćni ROG telefon za gejmere

m:ovo m:ono| Views: 89

Tržište telefona koji su namijenjeni samo gejmerima iz dana u dan dobija sve veću konkurenciju, a sada se u trku pored ZTE-a i Razer-a uključio i ASUS koji je nedavno lansirao moćni gejmerski telefon po imenu ROG.

ROG je telefon neobičnog, robusnog, metalik dizajna koji u potpunosti odgovara njegovoj namjeni.  Na njemu je vidljivo RGB osvjetljenje koje se pali kada dolaze notifikacije ili pozivi da se igrica ne bi automatski prekinula. Ipak, svaki gejmer dobro zna da je najvažije ono što se nalazi ispod poklopca.

Telefon pokreće specijalni Qualcomm Snapdragon 854 procesor koji je standard za sve telefone proizvedene u ovoj godini, ali ovaj ima 2.96 GHz brzinu za razliku od uobičajene 2.8 GHz brzine. Za poseban ugođaj glednja i igranja tu je AMOLED displej od 6 inča, 18:9, brži od većine na tržištu.

Što se tiče RAM-a tu je sjajnih 8GB i interna memorija od 128 GB za standardnu verziju, a postoji i ona od 512 GB u zavisnosti od konfiguracije. Baterija je jačine 4,000 mAh što će gejmeri zaista znati cijeniti.

Zbog CPU-a koji toliko intenzivno radi telefonima za gejmere je neopgodan dobar sistem za hlađenje,  a ovaj telefon to ima. Sa strane telefona  nalazi se nešto što ASUS naziva AirTriggers senzori koji registruju dodir prsta, a svaki se može maože mapirati na određenu funkciju kao što je ponovno učitavanje u igri pucanja, kočenje u igrici trkanja ili blokiranje udaraca u borilačkim igricama.

Još jedan veoma interesantan detalj  su dvije utičnice za punjač, na dnu, ali i jedna sa strane, a ovo je namijenjeno za korišćenje tokom igranja  tako da se kabl za napajanje ne nalazi na rukama kada držite telefon u horizontalnom položaju. ASUS je jednostavno na sve mislio.

U paketu sa telefonom dolazi i poseban rashladni uređaj, USB – C kabl i slušalice.