Written by

Avanturistički duh Instagrama

moj android| Views: 71

pravaajkula

Mike „Rooftop“ Escamilla je počeo da vozi svoj BMX bicikl za 11 godina i od tada pokušava da unaprijedi ovaj sport. Njegov stil je prvi put došao do izražaja, ali i pažnje ljubitelja uličnog biciklizma, još 1993. godine, kada je objavljen članak o njemu u „Ride Magazine-u“. Od tada je postao stalni gost najpopularnijih svjetskih magazina, ne samo o adrenalinskim sportovima, budući da su po ovom momku napravljene akcione figure, imao je liniju obuće sa svojim potpisom, te se njegov lik pojavljivao u video igricama.

Njegova profesionalna karijera je započela prvim mjestom na ESPN X Trail uličnom takmičenju, a nakon toga su se nagrade samo redale. Međutim, ono zbog čega je u posljednje vrijeme privukao pažnju javnosti jeste vezano za njegovu profesiju, ali i odličan osjećaj za fotografiju. Naime, Mike na svom Instagram profilu ima skoro 100 hiljada pratilaca, a fotografije koje ćete tamo pronaći, se su samo ne svakidašnje.

Avanturistički duh ovog momka prosto plijeni, a nakon što pogledate pet fotografija poželjećete da ste i vi hrabriji i da možda skačete iz helikoptera ili da jednostavno stojite na njemu dok leti. Da, dobro ste pročitali. Od njegovih avantura na snowboardu, već poznatom biciklu, pa do skakanja iz aviona i helikopters, sve možete da vidite na ovom profilu.

Ukoliko niste ljubitelj adrenalinskih sportova, možda i postanete ili ćete se jednostavno naježiti gledajući Mike-ove avanture. U svakom slučaju, zapratite ga već danas i to ovdje i uživajte u nevjerovatnim akrobacijama, surfanju, ronjenu sa ajkulama i svim ostalim avanturama kojih se niste ni sjetili da postoje.

ajkula

skok