Written by

Bad Piggies: Zločesti prasići uzvraćaju udarac

moj android| Views: 142

maxresdefault (3)

Od “ljutih ptica” do “zločestih prasića”, finska kompanija Rovio Entertainment koja se proslavila planetarno popularnom igricom Angry Birds, ponudila nam je novu igricu Bad Piggies. Ono što je sigurno jeste da su u ovoj kompaniji ponovo položili zadatak kreativnosti i interakcije sa odličnom ocjenom.

Pored toga što dolaze iz iste kompanije, Bad Piggies dosta podsjeća na Angry Birds. Ipak, ovaj put su u ulozi prasići čije su kuće do sada uništavane od strane ljutih ptica. Takođe, za razliku od ljutih ptica koje stalno ruše, zeleni prasići se trude da sagrade. Vaš zadatak je da uz pomoć ponuđenih predmeta sastavite najbolje moguće vozilo koje će prasićima pomoći da izbjegnu sve prepreke na zadanom putu.

Na samom početku imate dva otključana nivoa, a kako ih prelazite otključavaju se i drugi, njih čak 60, u kojima imate različite alate za kreiranje vozila, ali dobijate i drugačiji put i prepreke. Prvi nivo vam nudi samo točkove i drvenu konstrukciju, nakon toga dobijate ventilatore, magnete, pa čak i dinamit. Pored toga, morate paziti i u koji dio automobila ćete smjestiti prase, budući da je potrebno da pravilno rasporedite težinu u vozilu. Postoje nivoi u kojima vam je zaista potrebna kreativnost, ali i osnovno poznavanje fizike.

Vjerovatno zbog povjerenja koje je Rovio kompanija dobila zahvaljujući Angry Birds igrici, Bad Piggies su od momenta kada su postali dostupni korisnicima širom svijeta, odmah dospjeli na sam vrh po broju preuzimanja. Stručnjaci čak očekuju da bi mogli nadmašiti nevjerovatan uspjeh koji su postigli sa igricom o namrgođenim pticama. Jednostavan interfejs i mnoštvo nivoa sa različitim okruženjima uz ove zanimljive likove čine dobar preduslov za preuzimanje popularnosti od igrice od koje je sve počelo.

Bad Piggies konstantno dobija nove verzije i dodatke, tako da vam sigurno neće biti dosadno da gledate svijet kroz zelene oči, budući da stalno nude nešto novo. Takođe, besplatna je i možete je preuzeti na Google Play Store-u.

Pobijedite zakone fizike, zabavite se i pomozite prasićima da pobjegnu u mašinama koje ćete posebno dizajnirati.