Written by

“Balkan Ekspres” na kanalu Pink Film

m:tel IPTV| Views: 169

Pink Film, petak 20.03 u 19 časova

Balkan Ekspres

Ukoliko još uvijek niste imali priliku da pogledate jedan od najvećih klasika jugoslovenske kinematografije “Balkan Ekspres” imate priliku to da učinite ovog petka u 19 časova na kanalu Pink Film. Ova zanimljiva komedija prikazuje smiješnu stranu Drugog svjetskog rata i prati avanture grupe očajnih kriminalaca koji postanu nenadani heroji u Srbiji okupiranoj od strane sila Osovine.

Banda lopova na čelu sa Tetkom i gospodinom Stojčićem vodi veoma uzbudljiv i opasan život. Pretvaraju se da su muzičari benda pod nazivom “Balkan Ekspres”i tokom svojih muzičkih nastupa upadaju u smiješne situacije moguće samo u zemljama koje su okupirane tokom rata. Ova komedija koja je dobila nekoliko nastavaka prikazuje i mračne strane rata budući da živote građana kontrolišu hirovi njemačkih vojnika. Grupa lažnih muzičara mora pronaći način da zaradi nešto novca, ali i da se zaštiti od ratnih strahota.

U toj situaciji oni shvate da moraju ostaviti svoje sebične težnje po strani i pokušati pomoći svojoj zemlji, te uskoro postaju tragični heroji. “Balkan Ekspres” na odličan način kombinuje crni humor i dramski zaplet, a dovoljan dokaz kvalitete ovog filmskog ostvarenja su dvije pulske Arene.

Odličnu filmsku ekipu kultne komedije predvodi Radko Polič koji tumači zlokobnog njemačkog oficira na putu da razotkrije bandu, a pored njega značajne uloge ostvarili su i Dragan Nikolić, Tanja Bošković, Bora Todorović, Velimir Bata Živojinović, Olivera Marković i mnogi drugi. U kameo ulozi pojavljuje se i pjevač Toma Zdravković koji je filmu dao posebnu boemsku atmosferu karakterističnu za period osamdesetih godina.