Written by

Banjaluka domaćin turnira u malom fudbalu

prijateljstva| Views: 307

mtel

Turnir u malom fudbalu „Jelen kup“, koji se ove godine održava četvrti put zaredom, nakon što je već održan u pet gradova širom RS, danas 28.08.2017. godine počinje i u Banjaluci. Takmičenja će se održati na Trgu Krajine, gdje će biti upriličena i završna manifestacija.

„Jelen kup 2017“ je i ove godine jedna od najvećih sportskih manifestacija u Republici Srpskoj,  kada se gleda direktan broj učesnika. Organizator turnira, Sergej Močević, ističe da je “ideja vodilja za organizovanje turnira u uličnom fudbalu bila da se ‘oživi duh’ fudbalske igre u svojim osnovnim vrijednostima i promoviše igra na ‘velikoj pozornici’. Igra se ulični fudbal, važe ulična pravila. Cilj turnira je da se kroz ‘ulična pravila’ omasovi broj učesnika i omogući rekreativcima da pokažu svoju ljubav prema sportu i ravnopravno se nadmeću između sebe”.

Ono što je takođe važno,  i po čemu je ovaj turnir jedinstven, jeste njegov dodatni društveno korisni karakter. Naime, organizatori će zajedno sa pokroviteljima događaja obnoviti igralište Osnovne škole ‘Ivan Goran Kovačić’ u Banjaluci, koje će ostati kao trajan poklon ovom gradu.

„m:tel je i ove godine pružio podršku Jelen kupu, jer se ova manifestacija, kao i kompanija m:tel, zalaže za promovisanje sportskih vrijednosti i mobilizuje mlade i lokalno stanovništvo da se uključe u manifestaciju, a pored svega toga tu je i neizostavni humanitarni karakter“, izjavila je povodom najave manifestacije u Banjaluci Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel.

Manifestaciju organizuje udruženje Centar za edukaciju, omladinu i sport (CES) iz Banjaluke, a pored sponzora i prijatelja turnira, podršku projektu su dali i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, te Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Grad Banja Luka, kao i Fudbalski savez Republike Srpske.