Written by

Besplatni online kursevi preduzetništva

m:ovo m:ono| Views: 105

business strategy

Da internet, osim za zabavu može poslužiti i da naučite nešto novo, pokazali smo vam preporukama za online kurseve proteklih nedjelja.

Danas smo došli do posljednjeg, u kojima se govori o preduzetništvu, a mi se nadamo da će vam koristiti kao i prethodni i da ćete pronaći nešto za sebe.

Preduzetništvo 101: Ko je Vaš korisnik? Edx

Iako se ovaj kurs je prvobitno predavao na Institutu za tehhnologiju u Massachusettsu, ne očekujte seriju predavanja. Naprotiv, svaka sesija u programu je u podrobna i fokusirana studija slučaja MIT preduzetnika iz različitih oblasti, kao što su mobilne aplikacije, 3D štampa u energetskoj elektronici i međunarodni razvoj. Iz ovih studija slučaja ćete naučiti kako da dođete od momenta rađanja ideje do pridobijanja i razumijevanja potencijalnih kupaca vašeg proizvoda. Kurs je besplatan, ali za 100 dolara možeet dobiti i MITKS sertifikat .

Kako da zaradite novac online: Biznis plan pasivnih prihoda, Udemy

Kurs sa instrukcijama online preduzetnika Mike Omara ima za cilj da vam pomogne da zaradite novac dok spavate (ne, nije šala). Materijali za kurs dizajnirani su tako da prave zaradu od 5.000 dolara mjesečno u pasivnim prihodima zarade. Štaviše, vještine koje se stiču na ovom kursu će vam omogućiti da u budućnosti izgradite sve vrste online biznisa.

Strategije rasta biznisa, Alison

Ovaj kurs namijenjen je svakome ko je zainteresovan za pokretanje sopstvenog posla (preduzeća) ili žele da saznaju više o faktorima koji su uključeni i/ili utiču na razvoj biznisa. U sklopu kursa, steći ćete znanje o promjenama, transformacijama, strategijama i grešakama koje treba uzeti u obzir kada se izlazi i raste u sferi međunarodnog poslovanja.

Skaliranje operacija: Povezivanje strategija i izvršenja, Coursera

Ovaj kurs sa Northvestern univerziteta će vas naučiti kako da napravite strateške odluke koje se baziraju na operativnoj stvarnosti. Naučićete kako da izgradite i procijenite “operativni sistem” firme kako bi se povećala njena vrijednost. Na kraju kursa ćete, naravno, biti u mogućnosti da kreirate efikasan i dinamičan plan koji će podići vrijednost vašeg odjela ili organizacije.

Preduzetništvo i porodični biznis, OPEN2STUDY

Zainteresovani ste da učite o preduzetničkim karakteristikama i psihologiji, intrapreduzetništvu (unutar preduzeća) ili porodičnom biznisu? Ako vam bilo koja od ovih tema zvuči uzbudljivo, prijavite se na OPEN2STUDY kurs. U sklopu ovog kursa učićete o svemu – od uloge moći i politike u preduzećima do upravljanja porodicom dok upravljate preduzećem.

Izgradi. Izmjeri. Saznaj. Lean Startup SXSW 2012, Udemy

Ovaj kurs je snimljen na SXSW Interactive 2012 i obuhvata sve prezentacije sa Lean Startup događaja. Praćenjem ovog kursa ćete naučiti metodologije nekih od vodećih svjetskih preduzetnika i startup stručnjaka poput Stevea Blanka, Scotta Cooka i Todda Parka.