Bijelo dugme – hitovi koji će nadživjeti stotu!

1-medium

Pripreme za koncert grupe Bijelo dugme, koji će se održati 13. januara 2017. godine na Trgu Krajine u Banjaluci, povodom proslave pravoslavne Nove godine, su u završnoj fazi. Ljubitelje slavnog ex-Yu sastava u novogodišnjoj večeri očekuje dvočasovni spektakl tokom kojeg će se svi prisutni prisjetiti dobro poznatih hitova.

Osnovana u Sarajevu 1974. godine, grupa Bijelo dugme je postala jedna od najpoznatijih na ovim prostorima. Posebno ukomponovani rock zvuk sa primjesama balkanskih folk muzičkih elemenata, postali su njihovo karakteristično obilježje kojim su se proslavili i u inostranstvu. Više od 40 godina postojanja obilježilo je niz hitova kao što su „Tajna veza“, „Lažeš“, „Đurđevdan“ i drugi.

3

Sastav je nastupio više od 50 puta širom svijeta samo za posljednje dvije godine, a nakon dogovorenih prazničnih svirki u Beogradu i Nišu krajem 2016. godine, javila se zamisao o ponovnom nastupu u Banjaluci. Goran Bregović, Mladen Vojičić Tifa i Alen Islamović pamte svoj posljednji nastup u gradu na Vrbasu koji se održao davne 1988. godine u sportskoj dvorani „Borik“. Tokom nekoliko decenija svog postojanja, grupa je izbacila nezaboravne hitove koje su slušale brojne generacije, a koje će zajedno sa banjalučkom publikom zapjevati za svega nekoliko dana.

Kompanija m:tel je prepoznala značaj održavanja muzičkog dešavanja ove vrste, te je svojom podrškom pomogla njegovu realizaciju kako bi svojim korisnicima i svim posjetiocima priuštila nezaboravan događaj. Da je u najavi nezaboravno veče, potvrđuju i prateći sadržaji. Prisutni će već od 20 časova imati priliku da uživaju u nastupu grupe Mistik. Koncert grupe Bijelo dugme će trajati od 23 časa do 1 sat iza ponoći, nakon čega će publiku zabavljati DJ Kizami.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se