Written by

BlackBerry KEY2 debitovao u crvenom izdanju

mobilni svijet, u žiži| Views: 313

BlackBerry je nekada bio lider među telefonima kada su poslovni korisnici u pitanju, da bi brend nakon pada popularnosti uređaja sa fizičkom tastaturom kasnije preuzela kineska kompanija TCL.

Ove godine u Barseloni kompanija je predstavila model BlackBerry KEY2 u novoj varijanti i u novom pokušaju da se vrati u igru na svjetskom tržištu mobilnih telefona.

Inače, KEY2 je nedavno proglašen pobjednikom ovogodišnje “iF DESIGN AWARD, svjetski priznate nagrade. Ekskluzivni BlackBerry KEY2 Red Edition sa MWC 2019 dolazi u crvenom aluminijumskom okviru. Uređaj posjeduje kultnu BlackBerry fizičku tastaturu, koja je opremljena najboljim sigurnosnim sistemima.

Pokreće ga Android uključujući podršku za nedavno predstavljenim Google Assistantom, popularne funkcijama kao što su Google Lens i Google Pay, a dolazi sa softverom koji vas upozorava kada aplikacije pristupaju vašim podacima. Pomoću profila na Google Assistant tasteru, sada je lakše nego ikada upravljati zadacima, planirati dan, obavljati telefonske pozive, slati poruke ili kontrolisati kućne IoT uređaje.

BlackBerry KEY2 Red Edition posjeduje 4.5 inčni IPS LCD displej, dvostruku zadnju kameru od 12MP, 6GB memorije i 128GB za skladištenje.

Limitirni Red Edition je dostupan u pretpriodaji širom Evrope, a prodajno pakovanje će uključivati i specijalni set crvenih BlackBerry brendiranih slušalica.