Written by

Blackberry prelazi na Android?

moj android| Views: 44

blackberry

Blackberry je tokom prošle decenije dominirao tržištem mobilnih i pametnih telefona, ali njegov pad počeo, baš kao i Nokijin, nakon što je Apple predstavio iPhone, odnosno nakon što se pojavio Android.

Današnje stanje na tržištu, pokazuje da je udio BlackBerryja na tržištu pao ispod jednog procenta. Da bi se izvukao iz ove neugodne situacije, BlackBerry se sada više orijentiše na softver i usluge, a sve su prilike da će jedan od narednih poteza ove kompanije biti i smartfon koji će pokretati Android.

Ovako kažu glasine koje je objavila agencija Reuters, a prema njima prvi Android, osim velikog ekrana osjetljivog na dodir, mogao bi imati i kliznu hardversku tastaturu. Ovakav uređaj možete biti zanimljiv jer bi, osim velikog ekrana i poznatog operativnog sistema koji koristi na stotine miliona korisnika, zahvaljujući tastaturi, omogućio i brže kuckanje.

Podsjetimo, BlackBerry je na mobilnom sajmu u Barseloni prikazao klizni telefon sa zakrivljenim ekranom, ali tada nisu objavili detalje ovog uređaja, pa upravo zbog te činjenice neki tehnološki novinari smatraju da bi upravo taj telefon mogao biti prvi BlackBerry smartfon koji će raditi na Androidu.