Written by

BMW predstavio manji, lakši i jeftiniji e-skuter

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 138

U pitanju je zapravo modernija verzija romobila ili trotineta, kako vam volja, savremenijih performansi u odnosu na onaj period u kojem su jedini pogon za njegovu upotrebu bile – noge.

Da, kako zaboraviti te dvotočkaše koji su obilježili djetinjstvo mnogih od nas, a ni današnje generacije nisu imune na ovaj simbol odrastanja. “Ekološki osviješteni” i praktični, često su sastavni dio života savremenog čovjeka, naročito u gradskim sredinama, gdje itekako olakšavaju svakodnevno kretanje.

Ipak, BMW-ov novi električni skuter je nešto ili, bolje rečeno, nešto više drugačiji u odnosu na trotinete kakve smo sretali na ulicama decenijama ranije. Samim tim što je na električni pogon, olakšaće vam i ubrzati kretanje, ali, za sve one koji i dalje vole onaj retro šarm – svakako je upotrebljiv i na stari, dobri način.

Takođe, manji je, lakši i jeftiniji od svog prethodnika, modela X2City, i biće predstavljen ove jeseni.

Idealan za kraće gradske rute; prevoz do posla, fakulteta i/ili škole, tačnije za udaljenost do 12 kilometara, ovaj e-skuter dostiže maksimalnu brzinu do 20 kilometara na čas.

Motor od 150 vati i Li-Ion baterija, koja može trajati dva sata, su ugrađeni ispod gazišta, pored zadnjeg točka. Posjeduje dva kočiona sistema, kao i prednje i zadnje svjetlo.

Ovaj sklopivi skuter je težak samo devet kilograma, a na tržištu će biti dostupan po cijeni od 800 evra.