BMW predstavlja prvi Android automobil

Written by

BMW predstavio prvi Android automobil

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 95

Baš kako je i obećano u decembru, BMW je u julu predstavio prvi Android automobil za kompatibilne modele.

Iako je interfejs pametnog telefona stigao već početkom mjeseca, kao što je to slučaj sa nekim vlasnicima Serije 3 u Evropi, on je sada dostupan i u SAD.

Postoji nekoliko važnih detalja u cijeloj priči, koje je dobro znati. Ono što je najvažnije, Android automobil je bežičan. To ograničava kompatibilnost sa telefonima Google Pixel i nekim Samsung modelima. Takođe, funkciju podržavaju samo određena BMW vozila.

Takođe, trebaće vam najmanje iDrive 7.0, a potom i neka od linija 3, 5, 7, 8, X3, X5 i X7. Ako vozite drugi model ili ne možete da nabavite najnoviji upravljački softver, nemate sreće.

Sistem u ranoj fazi vjerovatno neće funkcionisati besprijekorno. To se, recimo, odnosi na reprodukciju muzike, pa će biti potrebno da ponekad ponovo uspostavite vezu manuelnim putem.

Ipak, ovo je i dalje svojevrsna prekretnica. Ovo je jedno od rijetkih glavnih izdanja za Android automobil, jer ga već godinama isključivo podržava Apple CarPlay. Brendovi kao što su Chevy, Honda i Jaguar Land Rover već godinama podržavaju tu tehnologiju, ali obično putem žičnih veza.