Written by

Dokumentarni program na Open IPTV-u

m:tel IPTV| Views: 128

TV5MONDE

U programskim paketima Open IPTV-a svako može pronaći nešto za sebe, a na preko 140 digitalnih TV kanala korisnicima je na raspolaganju zaista raznovrstan program.

Među njima se izdvajaju kanali koji emituju različite dokumentarne i obrazovne emisije i koje možete pronaći već u osnovnom Open IPTV paketu. Pored slavnog National Geographic kanala, koji svakodnevno donosi priče o ljudima, životinjama, antropologiji, arheologiji i pustolovinama, tu su još i Viasat kanali (Explorer, History, Nature), Pink Pedia, ali i mnogi drugi.

Ovog puta posebno vam preporučujemo novi programski sadržaj na kanalu TV5MONDE pod nazivom Oxygene. U ovoj godini, TV5MONDE je kreirao jednu potpuno novu sekciju programa posvećenu ekologiji, koja se emituje ponedjeljkom u 21 čas.

Pratite i upoznajte glavne aktere promjena, otkrijte inicijative, rješenja i alternative koje dolaze iz spoljašnjeg svijeta.

Već u ponedjeljak, 9. februara pogledajte emisiju o biodiverzitetu pod nazivom “Koja su rješenja sutrašnjice?” Zapitajte se šta činimo da zaštitimo biodiverzitet. Ovo je ključno pitanje, dok se stanje na Zemlji opasno pogoršava. Bernard Gerini je glas pionira za očuvanje prirode koji će nam pokušati odgovoriti na neka od aktuelnih pitanja, kao što je pitanje strategija koje se implementiraju i koja sredstva se koriste u rješavanju ovog problema.

Kanal TV5Monde dostupan je na poziciji 509 u osnovnom Open IPTV paketu.