Written by

Čarolija Snješkova u Banjaluci i ove godine

prijateljstva| Views: 78

Snjeskovo (Small)

U Dječijem pozorištu RS u Banjaluci, 17.12.2015. godine održana je konferencija za medije, kojom je najavljeno otvaranje još jednog Snješkova, kulturno-zabavne i edukativne manifestacije za djecu i odrasle. Otvaranje Snješkova će biti upriličeno u nedjelju 20.12.2015. godine u 12 časova, na platou ispred Dječijeg pozorišta RS.

Kako su najavili na ovoj konferenciji, najmlađi posjetioci ove čarobne bajke će svakodnevno, od 20. do 30. decembra 2015. godine, imati priliku da uživaju u raznolikim sadržajima na temu „čudesni svijet životinja iz ledenih predjela“. Snješkovo će ove godine biti podijeljeno u pet različitih dijelova – snježna bajka, snješkovo za bebe, praznični sajam, pećina polarnih medvjeda i novogodišnja predstava.

„Ove godine Snješkovo ima i posebnu čar jer Dječije pozorište Republike Srpske 30. decembra obilježava 60 godina rada. Tog dana će dodjelom povelja i zahvalnica i uz zanimljiv program biti obilježen ovaj značajan datum i zatvorena snježna bajka. Publiku će organizatori provesti vremeplovom kroz rad ove kulturne ustanove od 1955. godine do danas. A svi mališani koji posjete Snješkovo ove godine dobiće i prigodne poklone od Djeda Mraza“, rekao je direktor ove kulturne ustanove, Predrag Bjelošević.

Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel, ovom prilikom je izjavila: „m:tel će i ovoga puta pomoći realizaciju ove zimske bajke, čime se još jednom potvrđuje već tradicionalno i dugogodišnje prijateljstvo sa ovom kulturnom ustanovom“, te pozvala sve zainteresovane da predstojeće nedjelje budu dio čarolije predviđene programom otvaranja ovogodišnjeg Snješkova.

Ova manifestacija je kao i prethodne godine humanitarnog karaktera. Svi prilozi koji budu prikupljeni tokom trajanja Snješkova, biće dodijeljeni jednoj od ustanova za nezbrinutu djecu ili djeci sa posebnim potrebama.