Caviar ima novu kolekciju luksuznih iPhone 12 Pro modela

Ruski proizvođač Caviar ima novu kolekciju luksuznih iPhone 12 Pro modela, čija su kućišta ukrašena dijamantima, zlatom i dijelovima drevnog oružja.

U pitanju su dva najjača telefona iz pomenute serije – iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, opremljeni u skladu s temom “Ratnik”.

Kolekciju čini šest luksuznih modela – Rajan, koji je inspirisan drevnim indijskim ratnicima, zatim Maya, Apache i Zulu, dok se posebno ističu modeli Mao i Apocalypto.

Mao model je nazvan po dugom koplju koje se koristilo u drevnoj Kini za vrijeme dinastije Han. Poleđinu krasi zlatna 24-karatna pločica s dodatkom mahagonija, kao i komadići sjekire Ge, koja datira iz perioda 400-700. godine PNE.

Model Apocalypto je inspirisan kulturom Tolteca, koja seže u Meksiko i period između 900. i 1521. godine. Uz zlatni 24-karatni dio, takođe na poleđini, tu je i vrh strijele Toltec Obisidian.

Iako je i cijena ovih uređaja luksuzna, očigledno je da oni imaju svoje kupce, s obzirom da ruski brend kontinuirano predstavlja slične modele, poput onih iz Discovery serije ili edicije Majk Tajson i Merilin Monro.