Written by

Četiri razloga za gledanje nove Spilbergove serije

m:tel IPTV| Views: 224

sapati3

Šta se desi kada se sa našom djecom počne igrati neko imaginaran? Odgovor nam donosi Stiven Spilberg, ime koje garantuje kvalitet  u filmskoj industriji-pogotovo kada se radi o naučnoj fantastici.  Temu serijala možemo objasniti  kombinacijom Spilbergova tri filma -„ I.T. vanzemaljac“, „Poltergajst“ i „Bliski susret treće vrste“.  Mislimo da vam je već jasnije- radi se nadprirodnim posjetama koji napadaju najnevinija bića-djecu. Ko stoji iza tih imaginarnih susreta i koje su posljedice saznajte zajedno sa nama na Open IPTV-ju  jer nam ovog mjeseca Pickbox donosi čitavu prvu sezonu koja je već sada spremna za gledanje. Osim kratkog uvoda u seriju, donosimo vam i četiri razloga zašto nijednu od trinaest epizoda ove serije prosto ne smijete propustiti!

O čemu se tačno radi?

U središtu radnje je agent FBI (Lili Rejb) koja dolazi u predgrađe da riješi misteriju u koju su umješana djeca. Naime, sva djeca jednog dana počnu da rade čudne, opasne i smrtonosne stvari, a na to ih nagovara šapat njihovog imaginarnog prijatelja. Antiheroj ove priče je Ves Lorens (Bari Sloun), pripadnik Ministarstva odbrane za kog se sumnja da ima, zajedno s cijelim Ministarstvom, umješane prste u ovoj situaciji. Lorensovi motivi nisu najjasniji, a epizode s vremenom otkrivaju komplikovanu istoriju i traume iza glavnih likova. Nesumnjivo je da neko manipuliše djecom i ono što golica maštu gledaoca je upravo pitanje da li se ovdje radi o vanzemaljcima ili ne.

Četiri razloga za gledanje upravo ove serije:

  1. Temelji se na jezivoj kratkoj SF priči Zero Hour

Kratka SF priča na kojoj se temelji The Whispers priča je Rayja Bradburyja Zero Hour. U priči, djeca širom zemlje postaju opsjednuta zanimljivom novom igrom koju oni nazivaju “Invazija”. Roditelji se ne obaziru previše na igru, misleći kako se radi samo o bezopasnoj igri – dok se invazija zaista ne dogodi.

  1. Zbog kvalitetne vanzemaljske priče

The Whispers se vrti oko invazije vanzemaljaca, i to na način da vanzemaljci pogađaju prvo one na koje bi najmanje posumnjali  – djecu. Preko djece, vanzemaljci započinju svoju misterioznu i tihu invaziju.

  1. Zbog Stevena Spielberga

Popularni holivudski producent Steven Spielberg producent je ove misteriozne SF poslastice.

  1. Zbog izvrsne glumačke postave

Serija ima izvrsnu glumačku postavu – čine je Lily Rabe, najpoznatija po svojoj ulozi u Američkoj horor priči (American Horror Story), a stars Barry Sloane iz Osvete (Revenge) te Milo Ventimiglia iz Heroja “(Heroes).

“Šapati” je već svojom premijerom serije osvojila srce mnogih gledaoca i ostvarila jako veliku gledanost. Izgleda da su se poklopili svi kriterijumi za hit seriju-glumci, producenti i priča. Na Open IPTV-ju otkrijte koje to natprirodne sile vrše invaziju na Zemlju ali jedino kroz mlada i nevina bića.

Aktivaciju Pickbox usluge možete izvršiti putem glavnog Open IPTV menija: opcija SHOP ili putem odlaska u m:tel prodajno mjesto.

Posjetite takođe i naš sajt open.mtel.ba gdje možete naći više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima.