Chromebook pixel 2

Written by

Chromebook pixel 2 – novi laptop kompanije Google

m:ovo m:ono| Views: 176

Chromebook pixel 2

Fanovi Chrome OS operativnog sistema imaju zaista dobar razlog za slavlje ove godine. Na nedavno održanoj Google TeamWork konferenciji potvrđena je glasina da će se tokom 2015. godine pojaviti novi Chromebook Pixel 2 laptop. Tim zadužen za Android i Chrome edukacijske programe kompanije Google objavio je da će njihov uspješni Pixel laptop uskoro dobiti svog nasljednika.

Reklamiran kao laptop koji na savršen način kombinuje ono najbolje u hardware-u, software-u i dizajnu, Chromebook Pixel laptop vrlo brzo je osvojio tržište. Ekran sa 12.85 inča ima veću gustinu piksela od bilo kog drugog laptopa na tržištu, a rezolucija od 4.3 miliona piksela pruža veoma oštru sliku, žive boje i ekstra široke uglove gledanja.

Ekran ovog laptopa istovremeno je i touchscreen platforma putem koje na jednostavan način možete organizovati i pretraživati svoje ikonice sa sadržajima. Putem Chromebook Pixel laptopa možete uživati u svim omiljenim Google-ovim proizvodima kao što su Gmail, Google+ ili YouTube. Još jedna kvaliteta ovog laptopa koja ga izdvaja od drugih na tržištu je odlični sistem zaštite od virusa koji sam redovno vrši update.

Chromebook pixel

Još uvijek se spekuliše koje će biti tačne specifikacije novije verzije, ali web stranica Digitimes objavila je podatak da bi Chromebook Pixel 2 mogao biti 2 u 1 uređaj koji funkcioniše putem Chrome operativnog sistema dok je priključen na struju, a na Android dok nije priključen. Čitava linija Pixel laptopa posjeduje platformu koja omogućava programerima da izrade i testiraju nove programe i aplikacije za Chrome operativni sistem, koji je još uvijek ograničen u smislu aplikacija i offline sposobnosti.

Originalni Chromebook Pixel laptop pojavio se prije dvije godine po cijeni od 1299 dolara, a još uvijek nije potvrđena cijena nove verzije.