Comic Con

Written by

Comic Con ove godine u potpuno digitalnom formatu

m:vijesti| Views: 72

Prvi put u 50 godina postojanja, slavna Comic Con konvencija održana je online, ipak, mnogi je nisu propustili.

San Diego Comic Con je ove godine pretvoren u live event, zbog trenutne epidemiološke situacije u svijetu. Ipak, održan je, a i u ovoj online verziji privukao i ispunio očekivanja ljubitelja stripa. Imali su izložbenu halu sa omiljenim izlagačima sa svojim promocijama, specijalima i limited-edition proizvodima, koji su jedinstveni kada je ova manifestacija u pitanju. Takođe, Comic-Con@Home nudio je ekskluzivne panele i prezentacije o stripovima, igrama, televiziji i filmu. Nedostajala je interakcija sa panelistima, karakteristična za ovaj događaj. 

Filmovi i anime prikazivani su putem različitih platformi, a i mnogi izlagači su strimovali svoje sadržaje na taj način. Comic Con Museum je nudio i ovaj put svoje interaktivne sadržaje, a kupovina je obavljana online, preko njihovog zvaničnog sajta. 

Iako zvuči kao da interakcije nije bilo, nije tačno! Gejming i kostimiranje bili su sastavni dio i ovogodišnje konvencije. Svi ljubitelji kostima mogli su da interaktivno učestvuju, iz svojih domova. A iznova je, uprkos digitalnom formatu, veliki broj obožavaoca stripova, video-igara i filmova “prisustvovao” ovoj svjetski poznatoj konvenciji.