Written by

Da je li vaš Android pretrpan ikonicama? Imamo rješenje za vas!

moj android| Views: 143

Android

Svi korisnici Androida sigurno su se našli u situaciji kada nisu mogli izaći na kraj sa svojim prenatrpanim pametnim telefonom. Jedna od najvećih prednosti svih Android smartfona je skoro neograničen izbor različitih aplikacija koje se mogu pronaći i preuzeti u Google Play Store-u. One pružaju raznolike mogućnosti vašem telefonu ili tabletu, a njihova konfiguracija je često takva da se prilikom preuzimanja aplikacije automatski stvara prečica na glavnom ekranu. Upravo tu nastaje problem.

Vaš glavni ekran brzo postaje prenatrpan, a ukoliko ne želite da se neka aplikacija nalazi na vašem glavnom ekranu morate je ručno obrisati.

Dobra vijest za sve korisnike je da postoji način da se spriječi automatsko postavljanje ikonica na glavni ekran. Ovo možete učiniti u samo tri jednostavna koraka:

  1. Uđite u Google Play Store aplikaciju na vašem smartfonu ili tabletu i pritisnite dugme “Meni” koje se nalazi u gornjem lijevom uglu.
  2. Ispod se nalazi opcija “Settings”. Odaberite ovu opciju.
  3. Na kraju, isključite opciju “Add icon to Home screen”.

Vaš problem je riješen! Prečice za aplikacije više se neće automatski pojavljivati na glavnom ekranu bez vašeg odobrenja.