puls sat

Written by

Da li biste nosili Puls?

m:ovo m:ono| Views: 131

puls sat

Sve veći hit u modnom svijetu je nosiva tehnologija. Pametni satovi, majice i čarape samo su neki od modnih dodataka koji sve brže osvajaju srca korisnika, a svjetske zvijezde poput Will.i.am-a počinju kreirati sopstvene brendove nosivih uređaja koji na odličan način spajaju modu i tehnologiju.

Ovaj popularni pjevač kreirao je “Puls” pametni sat koji se reklamira prvenstveno kao modni dodatak napravljen u skladu sa najnovijom tehnologijom. “Puls” svojim karakteristikama podsjeća na kvalitetan smartfon, a najveća razlika je u tome što se nosi oko ruke.

Ovaj jedinstven uređaj raspolaže GPS, 3G, Wi-Fi I Bluetooth tehnologijom, a pored toga dolazi i sa SIM karticom. U “Puls” je ugrađena ista tehnologija koju možete pronaći u bilo kojem boljem smartfonu. Za razliku od nekih drugih sličnih nosivih uređaja, “Puls” se ne mora konektovati na smartfon kako bi funkcionisao.

Will i.Am ima ambiciozne planove za svoj novi gedžet. “Puls” trenutno ima 16GB memorije, muzika se može slušati putem Bluetooth konekcije, a osim toga u njega je ugrađen i zvučnik tako da korisnici mogu obavljati telefonske pozive. Pored telefoniranja i slanja poruka, korisnici preko ovog gedžeta mogu da prate i svoje profile na društvenim mrežama poput Twitter-a, Instagram-a i Facebook-a. Velika prednost ovog uređaja je i najnoviji AneedA operativni sistem koji je kreiran po uzoru na operativni sistem Android telefona.

Will.i.Am tvrdi da su inspiraciju za uređaj pronašli u popularnim trendovima u svijetu mode. “Puls” je napravljen u stilu narukvice koju možete nositi svake dan i izgledom podsjeća na narukvicu neke luksuzne marke kao što je Chanel ili Gucci.

Tokom protekle godine širom svijeta je isporučeno preko 19 miliona primjeraka nosivih uređaja, što je tri puta veći broj uređaja od 2013. godine.

Nova tehnologija je pronašla svoj put i do modnih komada kao što su veste, jakne i haljine. Ova tehnologija sve više osvaja svijet i vrlo brzo će postati dio odjeće koju nosimo svakoga dana.