Samsung Galaxy S11

Written by

Da li će Samsung Galaxy S11 posjedovati spektrometar i hologram?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 246

Od kompanije Samsung smo navikli na iznenađenja, ali ono o čemu se spekuliše za narednu Galaxy S seriju, zaista je nevjerovatno.

Naime, kako govore nezvanične informacije, Samsung Galaxy S11 mogao bi stići sa nevjerovatnom karakteristikoma koja omogućava mjerenje svega. Zaista svega – od toga koliko ste dehidrirani do otkrivanja sastava određene hrane. Riječ je o spektrometru koji je u stanju da odredi šta se nalazi u objektu, kao i kakav je njegov sadržaj. Samsung Galaxy S11 svakako ne bi bio prvi telefon sa ovom karakteristikom, ali bi bio prvi proizvođač među tržišnim liderima kome je to pošlo za rukom.

Druga, nama naročito zanimljiva mogućnost, jeste hologram odnosno hologramska obavještenja. Navodno bi, bar prema pisanju sajta LetGo Digital, obavještenja trebalo da se projektuju u vazduhu. Pojednostavljeno, uređaj će činiti ogledalo i retro-reflektivni elementi koji su ugrađeni u docking stanicu. Ova funkcija trebalo bi da se koristi za prikaz obavještenja, vijesti i sadržaja koji se trenutno reprodukuje na telefonu. Takođe, docking stanica trebalo bi da podržava kontrole za dodir, te da prepoznaje gestikulacije.

Od ove serije definitivno možemo očekivati mnogo, pa i unapređenje kamere za koju se pretpostavlja da će imati senzor od 108MP sa 5x optičkim zumiranje. Ipak, na Samsung Galaxy S11 moraćemo pričekati do februara 2020. godine, jer se pretpostavlja kako će biti predstavljen pred MWC sajmu u Barseloni.

Foto: LetsGoDigital