sony-rollable

Written by

Da li će Sony predstaviti savitljivi uređaj?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 163

Sve su prilike da će se, osim Samsung-a i Huawei-ja koji su ove godine predstavili savitljivi uređaj, ovoj grupi proizvođača pridružiti i Sony.

Japanski gigant ipak, za razliku od Samsung-a i Huawei-ja, umjesto telefona razvija tablet i to ne savitljivi uređaj, već „rolabilni“.

Prema za sada dostupnim informacijama Sony razvija tablet sa takozvanim roll-up ekranom koji u kompaniji nazivaju „Nautilus Design“. Ekran će se tako moći u potpunosti smotati u rolnu kada se ne koristi.

Za sada nema mnogo tehničkih specifikacija o tabletu, ali se pretpostavlja da će biti zasnovan na moćnom Qualcomm Snapdragon 855 čipsetu.Korisnicima će navodno na raspolaganju biti i kamera sa 10x zumom, dok bi baterija trebala biti kapaciteta 3230 mAh.

Prema nekim izvorima koje treba uzeti sa rezervom, početak prodaje ovog uređaja se očekuje u decembru ove, ili u januaru 2020. godine. Kako je u pitanju još uvijek prototip, nije u potpunosti poznato da li će uređaj biti zvanično predstavljen.

Podsjetimo, Samsung već radi na poboljšanju Galaxy Fold-a, dok je Huawei poečtak prodaje svog Mate-a X najavio za ovo ljeto.