Written by

Da li Google planira napraviti konzolu za video igrice?

m:ovo m:ono| Views: 220

Uveliko se priča da Google radi na novom, veoma uzbudljivom projektu koji bi mogao privući pažnju korisnika širom svijeta, posebno mlađe populacije jer je riječ o nečemu što bi trebalo da oduševi gejmere.

Google je okupio veliki broj programera video igara, a ovo nije prvi put da ova kompanija pokušava da se probije na ovo tržište. Još 2014. godine Google se spremao da preuzme platformu Twich, ali ga je Amazon preduhitrio. Konkretne glasine, ovoga puta kažu da Google sprema konzolu koja bi trebalo da bude bazirana na Androidu.

Prethodnih par mjeseci, Google nije mogao da sakrije neke svoje poslovne poteze od javnosti. Na konferenciji za programere koja je održana u martu, Google je predstavio platformu za streaming igrica, kodnog naziva Yeti, a kompanija se predstavila i na E3 konferenciji i to ne samo da pronađe nove programere nego da ostvari veze i saradnje sa ostalim kompanijama iz svijeta video igrica što je jasan pokazatelj da se nešto sprema.

Dobro obavješteni izvori kažu da čak i ako Google lansira svoju konzolu za igranje, to sigurno neće biti neki glomazni uređaj jer su oni stvar prošlosti, ovaj bi trebalo da bude više nalik Nvidia GeForce Now ili Valve Steam Link.

Nema nikakve sumnje da Google planira zakoračiti u, za njih, neistražen teren na kome su mnogi poklekli, ali ono što je sigurno jeste da imaju kapital da iznesu projekat ovakvog obima.