Written by

Da li je budućnost dizajna električnih automobila konačno napisana?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 256

Proizvođači automobila su prilično čudni. S jedne strane su voljni da svojim dizajnerima daju potpunu slobodu i milione dolara za razna nova istraživanja, ali u većini slučajeva krajnji rezultata bude nalik svim dotadašnjim. Ništa drugačije nije bilo ni na velikom sajmu automobila u Parizu gdje su velike kompanije prikazale sve osim inovativnosti i kreatinosti. Svi oni koji su očekivali da će baš na ovom mjestu vidjeti kako će izgledati automobil budućnosti su ostali razočarani.

Stručnjaci tvrde da u automobilskoj industriji danas nedostaje uporište, jer je većina opterećena kozmetičkim detaljima i niko se ne bavi hrabrim dizajnom koji bi možda u nekom smislu pomjerio granice.

Zaključak sa ovog sajma u Parizu jeste da su automobilske kompanije prilično konzervativne te da se drže jednog dizajna kome dodaju manje promjene koje bi se samo mogle podvesti pod inovativne i drugačije. Stručna javnost kaže da strahuje za smjesr u kom se kreće automobilska industrija te da se nadaju da će se u skorije vrijeme nešto promijeniti, a da će vodeće kuće konačno skupiti hrabrosti da naprave nešto nesvakidašnje.