Written by

Da li je Nokia 1 najbolji niskobudžetni telefon?

moj android| Views: 484

nokija

S ove tačke gledišta, slobodno se može reći kako je povratak Nokie na tržište mobilne telefonije veoma uspješan. Iako je ovo tržište veoma varljivo i ništa vam ne daje garanciju da ćete uspjeti, ovoj kompaniji to nekako polazi za rukom držeći se svog plana. Oni s jeden strane imaju telefone koje spadaju u viši cjenovni rang gdje takođe dobro kotiraju, ali tu su i niskobudžetni modeli na čelu sa Nokia 1 za koga tvrde da je možda i najbolji.

Nokia 1 je manji telefon veličine ekrana 4,3 inča, što je malo u odnosu na današnje telefone, ali kompanija je na sve načine htjela da uštedi na proizvodnji da bi i prodajna cijena bila što manja. Napravljen je od plastike te ima mjesto za dvije nano kartice kao i za microSD.

Sam LCD ekran je sasvim solidan i daje sasvim razumnu reprodukciju boja. Radi na MediaTek procesor i ima zadovoljavajućih 1GB RAM-a te 8GB interne memorije, ali kao uzmete u obzir da 4 GB zauzima operativni sistem, ostaje vam 4GB za skladištenje kontakata, fotografija i aplikacija. Podržava 2G, 3G i 4G LTE mrežu. Reprodukcija zvuka je odlična i sigurno će zadovoljiti sve vaše potrebe za malu svotu novca.

Nokia 1 radi na Oreo 8.1. operativni sistem.