Written by

Da li nova Android zakrpa prazni bateriju?

moj android| Views: 368

ap baterija

Ako imate Android mobilni uređaj sa bezbjednosnom zakrpom u novembru, koliko dugo može izdržati vaša baterija? Korisnici preko Reddit-a, XDA foruma i Google-ovih foruma za podršku izvještavaju o tome da se njihove baterije brže prazne.

Po svemu sudeći, problem je nastao zbog promjena u novembarskoj sigurnosnoj zakrpi. Nakon instalacije, neki korisnici prijavljuju da Google Play Services potroši od 30% do 90% baterije u samo nekoliko sati. U skoro svim slučajevima, korisnici su povezani na Wi-Fi, pa pretpostavljamo da je bug povezan sa njim. Iako bismo voljeli da vam kažemo da postoji popravka, trenutno je nema. Jedan od korisnika Reddit-a tvrdi da brisanje podataka iz Play Services i onemogućavanju Wi-Fi-a nakon ponovnog pokretanja pomaže. Ovo bi trebalo da pomogne kratkoročno, ali ko zna koliko će trajati.

Google još nije komentarisao grešku, osim što je dozvolio ljudima da sami istražuju. Izgleda da ovo pitanje nije specifično za određeni uređaj. Dok vlasnici Pixel modela bili najglasniji, vlasnici uređaja Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy Note 8 i OnePlus su takođe prijavili problem.

Ukratko, ne možete da koristite svoj telefon, jer je baterija koja se brzo troši zbog aplikacija u pozadini frustrirajuća. Nadamo se da se ova situacija neće dugo potrajati. Google bi uskoro trebalo da izbaci decembarsku sigurnosnu zakrpu, koja će, nadamo se, sadržavati i popravku.