Written by

Da li su novi Bang & Olufsen zvučnici najsnažniji do sada?

m:ovo m:ono| Views: 126

 

beolab-90-bang-olufsen-form-follows-function-4Šta košta 79.000 dolara, a nema četiri točka i motor? Da, ti zvučnici koje vidite na slici – BeoLab 90s. Nedavno su predstavljeni u SAD-u, a nijihov kvalitet zvuka je jednostavno fantastičan, kao i njegov dizajn. Kompanija Bang i Olufsen, koja proizvodi BeoLab 90, u ovoj je industriji već 90 godina, tako da je ovaj broj možda izabran iz tog razloga.

Ispod “haube” ima 18 Scan-speak dravjera za zvučnike u svakom od njih. Za napajanje svakog zvučnika su zadužena IcePower pojačala najnovije generacijei četiri dodatna pojačala klase D, a ukupna potencijalna snaga je 8.200 vati. I da, samo da budemo jasni, Beolab 90 su aktivni zvučnici, što zahtjeva samo izvor muzike, kao što je Blu-ray plejer, pametni telefon ili šta god vam odgovara.

beolab-90-bang-olufsen-the-intelligent-loudspeaker-2

Zahvaljujući širokom spektru drajevera koji su smješteni u svakom zvučniku, zvuk koji pokriva svih 360 stepeni ne predstavlja problem. Mada, ako želite, zvuk možete poslati u bilo kojem pravcu, sve što treba da odaberete tačku.

Sve ovo može da se izvrši pomoću namjenskog Bang and Olufsen daljinskog upravljača. Takođe, možete sami podešavati kanale ili ostaviti zvučnicima da odrede optimalne postavke, što Bang and Olufsen kompanija naziva Active Room Compensation tehnologijom.