Written by

Da li vaš Android ima posljednji sigurnosni apdejt?

moj android| Views: 97

android

Prema riječima pojedinih istraživača može se desiti da vam vaš Android ne daje tačne informacije kad su u pitanju najnovije ispravke, odnosno apdejti. Korisnici Android telefona mogu biti pod rizikom od virusa zbog manjka sigurnosti iako misle da su njihovi uređaji u potpunosti zaštićeni, a to su potvrdila brojna istraživanja na ovu temu.

Kod nekih uređaja se prave informacije ne pokazuju usljed neke greške dok je kod nekih to veoma smišljeno napravljeno.

Rastavljanje uređaja je za Google veliki izazov već neko vrijeme, još od samog začetka platforme Android, koja važi za trenutno najpopularniju mobilnu platformu na svijetu. Kompanija obično omogućava najnovije Android verzije za korisnike njihovih vlastitih brendova kao što su Pixel i Nexus prije nego što ih usmjere na druge proizvođače.

Međutim, istraživanja su pokazala da mnogi proizvođači mjesecima ne prave svoje postavke što može dovesti do problema. Može se desiti da vas uređaj obavijeti o najnovijem ažuriranju, ali u stvarnosti nedostaje više od deset glavnih značajki. Kod nekih proizvođača to se dešava slučajno, ali kod nekih vrlo namjerno i na svu sreću nije česta pojava.