Written by

Dell predstavio monitor od 49 inča

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 280

Kompanija Dell je predstavila monitor koji zahtjeva nešto više vrijena za navikavanje, model koji je ekstravagantan i nevjerovatan u isto vrijeme, veličine 49 inča .

Zakrivljenost monitora omogućava da apsorbujete sve informacije predstavljene na njemu bez mnogo zamaranja vida. Ako vaše oko, ipak, ne može da se navikne na proporcije 32:9, onda sigurno može na standarnih 16:9 i to dva puta, budući da U4919DW ima mogućnost podjele na dva ekrana od 27 inča.

Iako Dell-ov model UltraSharp U4919DW nije najsjajnije rješenje za gejmere, jer ne posjeduje HDR i ograničen je na 60 Hz refresh rate-a, prvi je ekran ove veličine koji ima QHD rezoluciju i dovoljan broj vertikalnih piksela koji čuvaju kvalitet slike.

Prva stvar koja će obradovati sve korisnike su dugmići koji se na njemu nalaze. Šest dugmadi, uključujuči i onaj za paljenje, odnosno gašenje, dozvoljavaju osnovne izmjene u osvjetljenju, bojama i kontrastu bez ulaska u komplikovana podešavanja.

Sa svojom paletom boja kojom dominiraju sivi tonovi, ovaj model je estetski baš poput svih ostalih iz UltraSharp serije, posjeduje identično i stabilno postolje koje drži skromnih 17 kg ekrana.

U isto vrijeme na U4919DW mogu biti priključena dva računara koji, ako se koriste pravilno, mogu pružiti nevjerovatno iskustvo multitaskinga.

Jedno je sigurno, ovaj model ekrana ima sve što vam je potrebno za uspješan i produktivan rad na njemu, pogotovo ukoliko ga koristite uz Dell Display Manager aplikaciju.