Written by

Deset odličnih DIY ideja za povećanje produktivnosti u kancelariji

m:ovo m:ono| Views: 190

Ponedjeljak, početak još jedne radne sedmice. Čeka vas mnogo zadataka koje trebate završiti – pa zašto sebi ne biste olakšali tako što ćete sami urediti svoj radni stol? Donosimo vam deset kreativnih prijedloga kako da složite sve sitnice i učinite vaš radni prostor inspirativnim. Do it yourself – Uradite sami!

1.Složite hemijske, obične olovke, kistove i makaze na malo kreativniji način

Za ovo vam trebaju tegle od pekmeza, kiselih krastavaca ili neke druge zimnice i ljepilo. Operite ih toplom vodom i zalijepite jednu za drugu. Kada se ljepilo osuši, okrenite ih na stranu i dobićete zgodne spremnike za hemijske, obične olovke i flomastere.

DIY ideja

2.Sve sitnice na jednom mjestu

Redovno po fiokama gubite šiljila, spajalice, ključeve i stikere? Sada je tome došao kraj! Uzmite kalup za mafine, u njega poslažite sve navedene kancelarijske sitnice, stavite ga u fioku i to je to!

DIY ideja 2

3.Ormarić od kutija za cipele

Pričvrstite kutije za cipele držačima za papir i dobićete pravi mali ormarić u koji možete složiti sve one papire, sveske i knjižice razbacane po vašem stolu. Da bi sve to izgledalo još ljepše, umotajte kutije od cipela u ukrasni papir.

DIY ideja 3

4.Kancelarija u škrinjici

Udahnite novi život škrinjici tako što ćete u nju staviti registratore i fascikle . Za ovo vam je potrebno samo jedno poslijepodne, a rezultat je čista kancelarija i uredno složeni dokumenti.

DIY ideja 4

5.Sortirajte poštu, račune ili dokumente

Stol vam je prepun nepročitane pošte, neplaćenih računa i dokumenata koje treba arhivirati u registratore, a vi sada trenutno za to nemate vremena? Upravo zbog toga vam treba komad platna, konac i igla, malo mašte i sami možete napravite mjesto na koje ćete privremeno odvajati sve ove stvari. Napravite četiri pretinca i nazovite ih „Za plaćanje“, „Za sortiranje“, „Uraditi“, „Arhivirati“ i za desetak minuta počistite stol od papira!

DIY ideja 5

6.Promijenite izgled svog zida bez krečenja

Prošarajte svoj zid trakama u boji, a pribadačama ih slažite jednu preko druge kako biste dobili željeni oblik – recimo, rombove. Uz to dodajte nekoliko fotografija, cvijetić od papira, razglednicu ili crtež i uživaćete u svakom trenutku koji provedete u svojoj kancelariji.

DIY ideja 6

7.Kuda s makazama, digitronima, mobilnim telefonom, punjačem i minama za tehničke olovke?

Nakon što popijete limenku soka, nemojte je bacati. Uzmite deset praznih limenki, izrežite poklopce, umotajte ih u ukrasni papir i ljepilom ih pričvrstite jednu za drugu, te napravite malu piramidu od njih. Jednostavno i praktično, zar ne?

DIY ideja 7

8.Mjesto za vizit kartice i rezervne olovke

Osim za čuvanje fotografija, ram za slike možete iskoristiti i u kancelarijske svrhe. Skinite staklo i na njegovo mjesto stavite platno na koje ste prethodno prišili male džepove. Zatvorite ram i postavite ga na stol. Budite sigurni da ćete lakše pronaći rezervnu olovku i vizit kartice zahvaljujući ovom malenom remek djelu vaših ruku.

DIY ideja 8

9.Podsjetnici

Svima nam se desilo da zakažemo neki sastanak ili pregled kod doktora i zubara, pa zaboravimo otići. Zbog toga služe podsjetnici i obično ih pišemo na stikere i ljepimo na vidno mjesto. Ovog puta probajte nešto kreativnije; uzmite drvene štipaljke za veš i na njima napišite dane (ponedjeljak, utorak, srijeda…). Nađite mjesto u kancelariji gdje možete svezati maleno uže i na njega kačite podsjetnike po danima kao što je prikazano na slici. Tako nijednom nećete zaboraviti da platite ratu kredita ili odete na poslovni sastanak.

DIY ideja 9

10.Držači za USB kablove

Sigurno vam se desilo da vam treba USB kabl, a vi ste uzeli onaj od slušalica. Da biste to spriječili uzmite držače za papir, pričvrstite ih za radni stol i u tren oka ste dobili držače za kablove!

DIY ideja 10

Svi ovi mali trikovi će vam izmamiti osmijeh na lice kad god posegnete za njima i olakšati svakodnevne radne obaveze, a činjenica da ste sve ovo napravili sa svojih deset prstiju sigurno će vas inspirisati za nove radne pobjede.