Written by

Dijeljenje albuma pomoću Google Photos opcije

moj android| Views: 205

photos

Pomoću Google Photos aplikacije dijeljenje fotografije sa porodicom i prijateljima je i do sada bilo ekstremno lagano, a ovaj servis je sada još efikasniji. Prije nekoliko dana Google je ozvaničio da će se putem ove aplikacije moći izrađivati dijeljeni albumi što znači da ćete na jednostavan način fotografije i snimke drugih ljudi moći staviti u jedan album.

Oni koji koriste ovu aplikaciju dobro znaju da putem nje mogu dijeliti i primati cijele albume fotografija, ali sada ova opcija dobija sasvim novu dimenziju. Sada kada dijelite album s nekim, ta osoba će moći da dodaje svoje fotografije i snimke u taj isti album u samo nekoliko klikova, a svaki put kad je neka fotografija dodana, aplikacija vas obavještava notifikacijom.

Dodane fotografije i videa, takođe možete sačuvati u vašu Google Photos biblioteku, što je sigurno lijep dodatak. Da biste koristili ovaj novitet nije potrebno nikakvo posebno podešavanje, sve što treba da uradite jeste da odaberete fajl koji želite dijeliti, pošaljete link kome god želite i od tog trenutka ta osoba može da uređuje taj album.