spasili srndaca

Written by

#dobrodjelo dana: Šumari spasili srndaća

prijateljstva| Views: 51

spasili srndaca

Već tradicionalno vam svakog četvrtka predstavljamo neko dobro djelo naših sugrađana koje je prijavljeno u okviru virtuelne galerije na web stranici www.dobrodjelo.com. U sklopu velike akcije kompanije m:tel “Dobro djelo” građani imaju priliku da prijave svoja svakodnevna plemenita djela kojima su na neki način poboljšala život u njihovoj užoj ili široj zajednici. Opština sa najvećim brojem dobrih dijela dobiće na kraju akcije poklon kompanije m:tel namijenjen prvenstveno budućim generacijama- igralište za djecu.

Ovaj put vam predstavljamo jedno dobro djelo koje ponovo dokazuje neraskidivu vezu između čovjeka i prirode koja ga okružuje. Nakon što su pronašli srndaća zaglavljenog u kanalu koji je bio zatrpan snijegom, radnici Šumskog gazdinstva “Maglić” Rajko Avram i Petar Veljović nisu dugo razmišljali šta treba učiniti. Oni su priskočili u pomoć srndaću i ubrzo su oslobodili nesrećnu životinju koja je već skoro u potpunosti bila zatrpana ispod snijega. Ovo se dogodilo uz put Foča-Zavait, u blizini prevoja Bakić, a radnici su srndaća primijetili dok su se vraćali kombijem sa terena. Odmah su shvatili da se srndać ne može popeti uz među, te su mu priskočili u pomoć prije nego što se snijeg počeo još više urušavati. Nakon što su spasili srndaća, napravili su i jednu fotografiju za uspomenu.

Ovo je samo jedno od mnogobrojnih mali i velikih dobrih djela koja svakodnevno dokazuju da smo okruženi dobrim i nesebičnim ljudima. Dajte i vi još danas doprinos ovom odličnom projektu koji pokazuje humanost u najbolje svijetlu.

dobrodjelo srndac